inscotland.blogg.se

Mitt liv som en utbytesstudent i Scotland, Roslin 2013-2014.

I'm almost redy to fly

Kategori: In Sweden

Tredje gången jag får lov att skriva om detta inlägg..
 
Vaknade ca vid 12 tiden igår, gjorde inte så mycket utan jag läste bara en massa bloggar. Pappa kom in i mitt rum och började spekulera om hur mycket han ville veta vart jag skulle bo och vilken skola jag ska gå på, jag förklarade att dom flesta får reda på placering typ i Augusti. Ca en timme gick och det ringer ett konstigt nummer på min mobil min första tanke var STS, och rätt som jag hade var det Susanna som hade fått mitt mejl och tänkte svara på min fråga. När hon hade svarat och jag hade fått allt klart för mig trodde jag att hon skulle säga hejdå ha en trevlig helg eller nått sånt men felfel, hon sa att när hon ändå ringde kunde hon passa på att berätta en lite rolig nyhet, jag trodde att hon säkert skulle säga nått med att jag snart skulle åka eller att dom nästan hade hittat en familj till mig men fel hade jag igen. Saken den var att jag hade blivit placerad och fått familj, kommer ihåg känslorna som rusade igenom kroppen när jag hörde vad hon sa. Blev både lycklig och orolig på samma gång, liksom shit vad händer nu. 
 
 
Hon berättade att jag skulle bo i en liten förort till Edinburgh vilket ligger i Skottland. För några veckor sen skrev jag på bloggen att jag visste typ vart jag skulle bo men ändå inte och tänkte förklara lite mera senare, här får ni förklaringen. Det var någon engelsk person som la till mig som vän på facebook och sen la hon till mig i en grupp som hette LSC students 2013-2014, hade ingen aning om vem hon var. Först trodde jag att det kunde vara min värd mamma men sen när jag såg hur många andra fån hela världen det var med i gruppen insåg jag att det ev kunde var min områdesreprentant. Hon skrev i gruppen att alla där skulel bo i Midlothian, Skottland. Jag förberedde mig halvt på det men väntade bara på bekräftelse från STS, så blev inte alls fövånad när jag fick beskedet. 
 
Jag skulle bo med en äldre dam som heter Anne och hennes två hundar, det skulle även bo en Italiensk utbytesstudent där men hon skulle bara stanna till December. Hon visste inte mycket mera utan grattade mig och skulle skicka över ett mejl med mera information. När vi hade lagt på kunde jag äntligen låta tårarna spruta, kände lättnaden av att äntligen fått en familj. När jag hade fått mejlet började jag direkt kolla upp min skola och området där jag skulle bo på, senare under kvällen kom Hannah och Maria över en sväng vi gjorde karamelliserade popcorn och kollade på en film, dom åkte hem vid 12-1 tiden och jag gick och la mig med världens migrän och tusen tankar i mitt huvud. Nu när allt sakta men säkert börjar smälta in i mitt huvud så tänkte jag berätta lite om stället jag hamnat i.
 
 
Midlothian är en kommun i Skottland som består av ca 80.810 invånare, det finns 7 orter i Midlothian. Bonnyrigg, Crichton, Dalkeith, Gorebridge, Newtongrange, Penicuik och Roslin vilket är orten jag kommer bo i. Runt om i alla orterna kommer det bo en massa utbytesstudenter som jag har kontakt med via gruppen jag skrev om innan. Skolan jag kommer bo i heter Beeslack Community High School, i skolan går det ca 900 elever. Skolan inriktar sig först och främst på musik (YES), i skolan finns det en inomhus pool, ett gym, tennis och fotbollsplaner. Har kollat upp avståndet mellan mitt hus och skolan , det är ca en halv mil vilket jag har nu till skolan. Så kommer antagligen cykla eller ta bussen men ska försöka cykla så mycket jag kan eftersom det är sååå sjukt dyrt med buss biljett i Skottland. Den röda saken är min skola och den gröna är mitt hus.
 
Översikt på mitt hus och kvarter.
Streetwiev på min gata, är inte riktigt säker på vilket hus som är mitt men det är nog antagligen det till vänster om bilden.
Översikten på min fina skola.
Streetwiev på min skola, tyvärr kunde man inte gå in.
 
Skoluniformerna som vi ska ha på oss och ja ni såg rätt jag ska ha skoluniform, YEEEES ÄNTLIGEN har drömt om det i hela mitt liv och ÄNTLIGEN! Som sagt skoluniformen består av en vit blus, slips, svart cardigan, svara byxor/ svart kjol och svarta skor, avgångs eleverna ska ha speciell kavaj och slips.
Beeslack Community High School
Detta är den speciella kavajen som alla avgångs elever har, bilden är tagen från en tidigare norsk utbytesstudents blogg som var i Skottland 2011-2012. Hon gick på samma skola som jag ska gå på och bodde på samma gata som jag ska bo på, blev helt hyper när jag hittade hennes blogg! http://hannevinje.blogg.no/
 
Åker från arlanda den 12 augusti kl 12:20 och landar på Heathrow airport kl 14:05 vid terminal 5, OMG JAG TROR JAG DÖR! Jag kommer landa vid samma terminal som ONE DIRECTION ALLTID GÖR! HERREGUD kan inte fatta det jag kommer stå på samma mark som killarna har gjort tuuuusen gånger, det måste vara ödet, jag fangirlar sönder!
 
Om 41 dagar ska jag stå redo på Arlanda och ha packat ner mitt liv för ett år i en väska på 23 kg, vet verkligen inte hur jag ska få ner allting. Längtar så sjukt mycket men känner mig inte redo att säga hejdå till min familj och mina kompisar. Kommer sakna allt och alla grymt mycket!

Kommentarer

 • Petra säger:

  Vad roligt att du blivit placerad, och i mina hemtrakter dessutom! Beeslack är en underbar liten skola, deras tjejrugbylag skulle jag rekommendera att testa på! :)

  Svar: Åhhh gick du på Beeslack? JAAA tjejrugby, det är min dröm!:D
  Emma Magnström

  2013-07-28 | 18:41:11
  Bloggadress: http://abritishfangirl.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: