inscotland.blogg.se

Mitt liv som en utbytesstudent i Scotland, Roslin 2013-2014.

Update

Kategori: In Sweden

Här kommer lite update om min vad som pågår just nu, många undrar vad som händer nu efter jag har blivit antagen och om jag har fått familj/placering. Nej jag har inte kunnat blivit placerad än då mina uppgifter inte är klara, jag har fyra punkter kvar. Hälsointyg, vaccinationer, betyg och föräldrabrev, efter alla dessa uppgifter är klara så kan jag skicka iväg min ansökan och sen börjar mitt efterlängtade familj letande.
 
 

snow

Kategori: In Sweden

Blir väldigt mycket bild blogginlägg idag, här kommer lite snöiga bilder som jag tog förra veckan!


 
 
 
 

Facebook

Kategori: In Sweden

Nu är jag med i två utbytesstudent grupper på Facebook, åhh kan verkligen inte fatta att det är jag som ska åka! Längtar verkligen, har spenderat min dag på att kolla igenom en massa utbytesstudent bloggar. Känner mig riktigt taggad, vill bara packa väskan och åka nu!

Sommerbilder

Kategori: In Sweden

Längtar till sol och värme! Här är lite sommarbilder som jag har tagit.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm already an exchange student

Kategori: In Sweden

I WANT

Kategori: In Sweden

Slängt ihop ett litet slarvigt collage på kläder från Ellos som jag vill ha och behöver, åhh ge mig!
 
 

Choose me!

Kategori: In Sweden

Thank you for taking your time to read this letter and considering to receiving me as an exchange student to your home for an entire year.

Puhh äntligen klar med mitt personliga brev som värdfamlijer ska läsa, förhoppningsvis finns det någon som läser brevet och gillar det! Idag åkte jag till skolan en kort sväng på morgonen för att prata med min studievägledare om gymnasievalen som ska vara klara imorgon. Jag pratade om hur jag skulle göra eftersom jag ska åka på min underbara Englands resa, då fick jag två alternativ. Det ena var att jag skulle söka gymnasium och sen söka studieuppehåll eller att jag skulle inte söka alls och vänta till nästa år. Och eftersom jag inte alls vet vilken skola jag vill gå på så valde jag att vänta tills nästa år, innan var jag helt säker på vilken skola och linje jag ville gå på men nu när det väl var dags började jag tveka och välja andra saker. Estetisk linje med inrikting musik och ett engelsktalande gymnasium är verkligen något som intresserar mig, så jag tänkte kombinera dom två saker och välja ett engelsktalande gymnasium med linjen estet musik. Men jag vill verkligen inte lämna England, jag vill bo kvar och studera så då funderade jag även på att gå svenska skolan i London. Men det blir ju väldigt dyrt så vi får se hur det blir med det. Men jag har ju ialla fall ett år på mig och tänka vilket känns skönt, nu är det ungefär 180 dagar kvar tills jag sitter på planet. Känner mig inte ett dugg nervös utan bara taggad, vill verkligen åka nu! Men det finns ju en massa saker som jag måste fixa innan jag kan åka, så här är en liten checklista.

  • Köpa nya glasögon
  • Köpa flera minneskort
  • Klippa/färga håret
  • Köpa kläder
  • Åka till Ullared
  • Avskeds fester :'(
Finns säkert en  massa andra saker som jag måste göra men lägger till dom senare när jag kommer på det!

VITAMINBOOST

Kategori: In Sweden

Igår var jag hemma från skolan, jag gjorde inte så mycket låg mest i sängen och finslipade lite på mitt High school brev. Beställde även mitt personbevis på engelska som kom hem i bevlådan idag, var hemma från skolan idag med.   Är lite på en bättrings väg men känner mig dock väldigt sliten då jag inte alls får mycket sömn på kvällarna, för precis när ska sova så känns det som att jag blir dödssjuk. Får jätte ont i halsen, fryser och blir täpt i näsan så jag får svårt att andas. Så sover bara någon timme på kvällen vilket leder till att jag får jätte ont i huvudet dagen efter. Så idag har jag inte haft sån stor lust till att göra någonting, tog det mest lugnt vilket känns rätt strandad för mig att säga men det är ju det man ska göra när man har feber right? Så jag kollade på paranormal activity 3, jag tycker att dom som känner mig ska vara stolta över mig för att jag har sett den. Eftersom jag är livrädd för ande/spök världen, jag skrev åven ett brev som jag ska använda till att söka fonder och stipendium till min resa vilket mamma ska skicka ut imorgon. Hoppas det finns någon vänlig själ därute som vill sponsra mig till den extremt dyra resan. Idag är ju det den underbara semmeldagen och jag har inte ätit en semla, för jag hatar semlor. Förstår inte riktigt hur folk kan tycka att det är gott, äckligt bröd och äcklig grädde. Istället för en semla ska jag mysa ner i sängen och kolla på Twilight med en skål frukt och te, tyckte att jag behövde en vitaminboost efter mina bleka dagar. I morgon blir jag också hemma från skolan, har fortfarande nåra punkter kvar på min student application som jag måste fixa. T.ex hälsointyg som ska fixas av en läkare så mamma har bokat tid på vårdcentralen till mig, sen så ska jag kolla med min mentor om hon har fixat mitt school record transcript. Bloggar mera 2morrow!

SJUKDAG TVÅ

Kategori: In Sweden

Min dag har vart ganska lugn och enkel, vaknade vid elva tiden med världens feber och hals/kroppsont. Känner mig riktigt utmattad då jag knappast fick någon sömn igår kväll, så jag har för det mesta legat i sängen kollat på SNL från igår kväll/tidig morgon när Justin Bieber var med, åhh så underbar han var! Sen så har jag även gjort upp lite planer inför sportlovet vilket jag ser framemot! Hanna kom hem tidigare än vad jag trodde och vi båda var väldigt trötta så pappa tog stallet och Champis fick vila idag. Hon hade även en liten present med sig till mig, nial wraps med engelska flaggan från ginatricot. Nu ska jag ner en sväng till tvättstugan för att vika tvätt och tvätta, sen ska jag fixa klart fotoalbumet och mitt personliga brev. Imorgon ska jag vara hemma från skolan, måste ringa skatteverket och beställa mitt personbevis/födelsebevis på engelska, åhh vill verkligen bli klar med alla uppgifter och bli placerad i en värdfamilj nu!

Sjukdag

Kategori: In Sweden

 
 
 
Idag så spendarades min eftermiddag i stallet, red för första gången på tre månader vilket kändes riktigt skönt! Följde med Nattis och Stella upp till ridklubben då hon skulle vara med på klubbtävlingen, så jag passade på att rida på hoppbanan en stund och Champis kändes lite stel men det släpptes efter ett tag. Imorgon ska jag också rida för Hanna är fortfarande på konfriamtions läger i Falun, om vädret blir bra hade jag tänkt att rida ut i skogen
en sväng! När jag kom hem så slängde jag in mina och Hannas kläder i tvätten, sen blev det en massa sängliggandes och musik för jag är sjuk. Har druckit många koppar te idag säkert typ sju stycken. Senare fixade pappa en jätte god middag till oss två, fläskfile klyftpotatis och beasås. Imorgon kväll kommer Hanna hem och mamma kommer hem på Måndag från Örebro. Imorgon ska jag också fixa några sista uppgifter till Englands resan, måste skriva om mig sjäv och varför jag vill åka som utbytesstudent till England. Minst 450 ord på engelska ska det vara, sen så måste jag välja ut några sista bilder till ett fotoalbum som min värdfamilj ska kunna se. Längtar verkligen tills jag åker, det är typ ca 200 dagar kvar. Här kommer dagens bilder!